IMPULS DEL CONSUM RESPONSABLE

Caravanes agroecològiques

Les caravanes agroecològiques són visites organitzades per a la ciutadania en general i col·lectius específics a centres de producció i consum agroecològics. Alguns dels antecedents inspiradors es van presentar en el IX Congreso Internacional de Agroecología de Sevilla, referent del moviment. En aquest congrés  es van mostrar iniciatives exitoses a diversos països i regions, concretament a Portugal (Lisboa i Porto), Brasil, Xile (Santiago) i Equador. L’Agroecologia és acceptada i promoguda per diferents organismes i institucions de tot el món donats els seus valors envers la resiliència contra el canvi climàtic, la sobirania alimentària i la configuració de sistemes alimentaris justos i sostenibles. Tot i això, la producció agrícola de base agroecològica i les polítiques públiques continuen sent incipients.

Les caravanes agroecològiques són una manera de reunir a més persones que es beneficien d’una alimentació ecològica com a resultat d’agroecosistemes sota els principis de l’Agroecologia. Contribueixen a millorar les condicions de vida de les agricultores, a l’hora que poden crear llocs de treball, ens eduquen i ens sensibilitzen, impulsen el consum responsable i la resiliència alimentària, ajuden a contrarestar la pèrdua de diversitat i el canvi climàtic, i en definitiva, dignifiquen les nostres vides.

Participem en l’Estratègia ESS 2030 BCN i el projecte de ciutat #SomESS per sensibilitzar les persones consumidores sobre la importància de donar suport a les empreses i els projectes de l’Economia Social i Solidària.

Estem preparant el terreny perquè aviat puguis unir-te a nosaltres i descobrir les experiències de les productores agroecològiques, experimentar els sabors frescos de la terra i aprendre com cada petit gest pot fer una gran diferència per al nostre planeta a la vegada que cuidem de la nostra salut.

Si ets una persona interessada en oferir caravanes agroecològiques al teu territori o organització, contacta amb nosaltres.

Caravanes de dones

A les Caravanes de Dones Agroecològiques es busca fomentar la participació activa de les dones en el consum i la producció agroecològica, la presa de decisions i el lideratge a les comunitats rurals.

Més informació:

El nostre projecte de caravanes agroecològiques és un exemple de com aplicar aquests valors i principis a la pràctica. Per una banda, impulsem sortides col·lectives de dones, per promoure el consum responsable. I per l’altra, treballem amb projectes de producció agroecològics liderats per dones i promovem els seus productes i pràctiques. També podem involucrar grups de dones rurals i urbanes en el disseny i la implementació del projecte, per assegurar-nos que les seves necessitats i perspectives es tinguin en compte. Les Caravanes Agroecològiques de Dones són una eina efectiva per promoure la igualtat de gènere i la justícia social en la producció i consum d’aliments. La nostra organització es compromet a treballar amb enfocament de gènere i a fomentar la participació activa de les dones en tots els aspectes del projecte.

Si ets una persona interessada en oferir caravanes agroecològiques al teu territori o organització, contacta amb nosaltres.

Caravanes escolars

Les caravanes escolars són sortides a centres de producció i consum agroecològics amb l’objectiu de promoure l’educació i els valors que envolten l’agroecologia.

Més informació:

Aquesta activitat forma part de les nostres propostes d’actuació per abordar el problema de la desinformació alimentària i l’exclusió educativa en primària i secundària. L’objectiu és proporcionar mesures per a la inclusió d’estudiants en situació de vulnerabilitat socioeconòmica o cultural, utilitzant l’agroecologia com a eina educativa, amb la consegüent reducció dels desordres alimentaris, problemes de salut, d’abandonament escolar i el baix rendiment acadèmic i personal. El projecte és innovador en combinar l’alimentació saludable amb l’educació inclusiva, abordant una bretxa crítica a l’educació secundària i contribuint al coneixement en àrees d’educació alimentària i inclusiva.

 

Si sou un centre o departament educatiu interessat en promoure l’educació i els valors agroecològics, no dubteu en contactar amb nosaltres.

Menjo de la meva terra

Una de les nostres línies de treball és connectar el consum i la producció local. Creiem fermament en la importància de promoure aliances amb les entitats locals per fomentar una relació més estreta entre els productors agroecològics i la comunitat. Estem decidits a difondre aquest missatge i generar interès en els productes agroecològics. Volem que les persones puguin conèixer els productors, descobrir productes frescos i saludables i sentir-se part d’una comunitat compromesa amb la sostenibilitat i la qualitat a través d’un consum més conscient i una comunitat més unida. 

També promovem la connexió entre els centres educatius locals, famílies i consum local a través dels horts escolars i introduïm itineraris d’aprenentatge en matèria d’emprenedoria i d’altres, a través de la creació de cooperatives o associacions simulades, subministrant cistelles locals agroecològiques i tancant el cicle producció local – consum local – educació inclusiva. 

Si sou una entitat local interessada en conèixer les iniciatives agroecològiques o en promoure actuacions per connectar consum i producció local, contacteu amb nosaltres.

Omple el formulari de contacte següent: